Retete de Paste

#sfaturi utile #ingrediente #aluat #pasca

Sfaturi utile ca sa prepari cea mai buna pasca

 

Pasca este unul dintre cele mai gustoase preparate care nu pot lipsi de pe o masa traditionala de Paste. Desi nu se prepara foarte usor, daca tii cont de cateva sfaturi, sigur iti va iesi cea mai buna pasca.

Principalele aspecte de care sa tii cont atunci cand vrei sa incerci sa prepari orice reteta de pasca:

- Ingredientele nu sunt intotdeauna la fel. Este foarte important sa iei in calcul ca ingredientele, chiar daca provin de la acelasi producator, nu sunt intotdeauna la fel. Asa ca poate iesi mai buna sau mai putin reusita, dar nu pentru ca ai gresit reteta, ci pentru ca ingredientele au fost altfel.

- Drojdia trebuie sa fie de calitate. Pentru ca este un ingredient cheie in unele retete de pasca trebuie sa fie proaspata, activa. Cum iti dai seama daca este buna? Intr-un vas cu apa calda, pune jumatate de lingurita de zahar si o lingurita de miere. Peste ele adauga drojdia si asteapta in jur de 15 minute. Daca observi bule de aer si amestecul devine spongios, cu o spuma densa deasupra, atunci drojdia este tocmai buna de folosit. Daca nu, arunc-o pentru ca nu este buna.

- Obtine o culoare mai frumoasa a aluatului. Pentru ca pasca sa aiba o culoare mai intensa a aluatului, amesteca galbenusurile cu un varf de cutit de sare, inainte de a le pune in coca;

- Cerne faina. Unul dintre cele mai importante trucuri pentru a obtine un aluat pufos este sa cerni faina, pentru a o aera.

- Pudreaza stafidele. Secretul pentru ca fructele sa nu se lipeasca de aluat este sa le pudrezi un pic cu faina sau cu pesmet, inainte de a le pune in bolul cu branza;

- Framantarea aluatului. Nu folosi mixerul sau alte instrumente de amestecat, ci mainile. Pentru ca aluatul sa creasca asa cum trebuie, e bine sa respecti instructiunile din retete pentru framantare, timpul si temperatura de dospire si de coacere;

- Corecteaza eventualele greseli. Daca ti pare ca umplutura pentru pasca este prea apoasa, poti sa adaugi un pic de gris, pana capata mai multa consistenta. Dar daca ti se pare ca aluatul ti-a iesit prea tare amesteca-l cu putin lapte incalzit;

- Temperatura din camera. Este foarte importanta mai ales dupa ce ai scos pasca din cuptor, de aceea in bucatarie trebuie sa fie suficient de cald. Asta pentru ca aluatul sa nu sufere un soc termic, ca sa isi pastreze textura.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare