Retete de Paste

#aperitive paste #masa de paste #retete paste #paste

Top 3 aperitive pentru masa de Paste

Masa de Paste este una dintre preocuparile tale in zilele care urmeaza. Daca nu ti-ai facut inca lista de preparate pe care urmeaza sa le pregatesti, iti propunem cateva aperitive pe care garantat merita sa le incerci:

Tarta Tatin cu ceapa

Sursa foto: giallozafferano.it

Ingrediente:

  • 4 cepe rosii
  • 200 g ciuperci champignon
  • 50 g nuci
  • 2 lingurite zahar brun
  • 100 g branza
  • sare
  • piper
  • ulei
  • aluat pentru patiserie

Mod de preparare:

Curata cepele, apoi taie-le felii rotunde cam de jumatate de centimetru grosime. Intr-o tigaie, incinge putin ulei si pune feliile de ceapa sa se caleasca bine pana cand se inmoaie. Ai grija sa nu se arda. Adauga peste ele ciupercile champignon, de preferinta de la conserva, zaharul, sare si piper si amesteca. Lasa-le sa se caleasca inca vreo 5 minute, apoi adauga nucile maruntite.

Imbraca o forma mare de tarta cu hartie de copt si direct pe hartie pune amestecul de ceapa si intinde-l. Zdrobeste deasupra branza, cel mai bine una cu mucegai. Acopera cu o foaie de aluat cu diametrul mai mare decat forma, pentru a-i putea baga marginile inauntru. Coace in cuptorul incins la 200 de grade pentru 35-40 de minute, pana cand aluatul devine auriu.

Cand inca este fierbinte, rastoarna tarta Tatin pe o farfurie, apoi tai-o in felii triunghiulare. E un aperitiv care se serveste cald.

Sursa foto: goodtoknow.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare