- Pagina anterioara
- Pagina 1 din 3
- Urmatoarea pagina
Tarta Tatin cu ceapa
Sursa foto: giallozafferano.it
Ingrediente:
- 4 cepe rosii
- 200 g ciuperci champignon
- 50 g nuci
- 2 lingurite zahar brun
- 100 g branza
- sare
- piper
- ulei
- aluat pentru patiserie
Mod de preparare:
Curata cepele, apoi taie-le felii rotunde cam de jumatate de centimetru grosime. Intr-o tigaie, incinge putin ulei si pune feliile de ceapa sa se caleasca bine pana cand se inmoaie. Ai grija sa nu se arda. Adauga peste ele ciupercile champignon, de preferinta de la conserva, zaharul, sare si piper si amesteca. Lasa-le sa se caleasca inca vreo 5 minute, apoi adauga nucile maruntite.
Imbraca o forma mare de tarta cu hartie de copt si direct pe hartie pune amestecul de ceapa si intinde-l. Zdrobeste deasupra branza, cel mai bine una cu mucegai. Acopera cu o foaie de aluat cu diametrul mai mare decat forma, pentru a-i putea baga marginile inauntru. Coace in cuptorul incins la 200 de grade pentru 35-40 de minute, pana cand aluatul devine auriu.
Cand inca este fierbinte, rastoarna tarta Tatin pe o farfurie, apoi tai-o in felii triunghiulare. E un aperitiv care se serveste cald.
Sursa foto: goodtoknow.co.uk
- Pagina anterioara
- Pagina 1 din 3
- Urmatoarea pagina