Retete de Paste

# tort morcovi #retete paste #tort #desert #paste

Tort de morcovi, desertul ideal pentru masa de Paste

Daca vrei sa-ti impresionezi musafirii cu un desert special, de Paste, iti recomandam o reteta simpla de tort de morcovi. Se prepara usor, fiind ideal chiar si pentru incepatori. Iata cat de simplu se prepara.

Ingrediente pentru tortul de morcovi

Pentru blat

  • 3 oua
  • 3/4 cana lapte batut
  • 3/4 cana ulei
  • 1 1/2 cani zahar
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 2 lingurite scortisoara
  • 1/4 lingurita sare
  • 2 cani faina
  • 2 plicuri praf de copt
  • 2 cani morcovi rasi
  • 1 cana fulgi de nuca de cocos
  • 1 cana nuci tocate marunt
  • 200g ananas sfaramat cu furculita
  • 1 cana stafide

Pentru crema

  • 500g smantana pentru frisca
  • 2 cutii mascarpone, la temperatura camerei
  • 1 cana de zahar pudra
  • 1 fiola esenta de vanilie

Cum se prepara tortul de morcovi

Preincalzeste cultorul la 180oC. Unge o tava de tort cu ulei si tapeteaz-o cu hartie de copt.

Intr-un bol incapator amesteca faina cu praful de copt, sarea si scortisoara.

Intr-un alt bol mixeaza ouale bine pana obtii o spuma. Adauga apoi laptele batut, uleiul, zaharul si vanilia. In tot acest timp continua sa mixezi. Cand obtii o compozitie omogena incporporeaza treptat amestecul de faina.

Intr-un alt bol amesteca morcovul, cocosul, nucile, stafidele si ananasul. Cu ajutorul unei linguri adauga amestecul peste cel preparat anterior si amesteca usor, folosind miscari circulare.

Toarna compozitia tava si coace blatul timp de o ora. Verifica daca acesta este copt cu ajutorul unei scobitori.

Lasa blatul sa se raceasca complet inainte de a-l taia.

Intre timp prepara crema. Intr-un bol incapator mixeaza bine smantana pentru frisca pana se intareste.

Separat, mixeaza branza mascarpone si adauga zaharul. Cand obtii o compozitie omogena incorporeaza vanilia si la final frisca din smantana.

Taie blatul in doua sau in trei (dupa preferinte) si adauga putina crema intre straturi crema obtinuta, avand grija sa pastrezi si pentru decor. Tortul trebuie invelit in aceeasi crema.

La final, decoreaza torul dupa preferinte cu bomboane sau figurine specifice Pastelui.

Sursa foto: cakecentral.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului