Retete de Valentine's Day

#retete #sfantul valentin #masa festiva #retete valentine`s day #meniu romantic

Meniu romantic de Sfantul Valentin

Masa de Valentine's Day poate fi luata acasa, intr-o seara romantica, in intimitate. Exista multe si preparate potrivite pentru un astfel de eveniment. Iata in continuare cateva sugestii si propuneri.

Aperitive pentru Valentine's Day

Daca vrei sa incerci ceva special, crabul poate fi raspunsul. Pregateste cateva sandwich-uri sofisticate din crab, cu busuioc si castravete .

Poti incerca si aperitivele din crab si maioneza, servite in recipiente mici si delicate. Tot din carne de crab se prepara gustari pe andive.

Daca iti plac fructele de mare, fa cateva frigarui din creveti. Acestea arata foarte bine, au un aspect festiv si sunt gustoase si aromate.

Feluri principale pentru Valentine's Day

La felul principal, alege un peste elegant si gustos, cum este somonul. Facut pe gratar sau la cuptor, somonul este un preparat apetisant si usor de digerat. Incearca o reteta de somon cu piper rosu, lamaie si ghimbir. Acest fel de mancare este ideal pentru ocaziile speciale.

Daca pregatesti calmari, stridii sau alte fructe de mare , serveste-le cu o garnitura de orez cu creveti. Incearca un risotto cu fructe de mare.

In cazul in care iti plac retetele clasice, o friptura de peste la cuptor cu legume este cea mai buna alegere pentru masa de Valentine's Day.

Deserturi pentru Valentine's Day

O adevarata declaratie de dragoste este coeur a la creme, un preparat din crema de branza in forma de inima si un sos de zmeura si capsuni.

Desertul cu ciocolata se afla in topul deserturilor pentru Ziua Indragostitilor. O prajitura cu ciocolata si amaretto este un desert decadent, perfect pentru o seara romantica.

Daca ai de gand sa folosesti mancarea si in dormitor, opteaza pentru un platou cu fructe si ciocolata topita.

Bauturi pentru Valentine's Day

Pregateste un cocktail Sarut de Valentine's Day din votca, lichior de capsuni si sirop de ananas.

Daca preferi sampania, si aceasta poate fi folosita in bauturile festive. Pregateste un cocktail de sampanie cu limoncello pentru o bautura speciala.

Foto: foodnetwork.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului