Retetele METRO

#retete metro #catalog metro #magazine metro #metro

Gateste cu METRO. Noodles cu pui si legume pentru a sarbatori cum se cuvine Anul Nou chinezesc

Ne apropiem cu pasi rapizi de intrarea in Noul An chinezesc, iar daca iubesti mancarea chinezeasca atunci acesta este un prilej excelent de a gati cateva dintre preparatele specifice bucatariei orientale.

Iti propunem o reteta delicioasa de Noodles cu pui si legume, care este gata in doar 15 minute.

Ingrediente pentru Noodles cu pui si legume:

  • 1 lingura ulei de floarea soarelui
  • o legatura de ceapa verde, taiata marunt
  • 4 pulpe de pui dezosate, fara piele
  • 100 g sau 3 pumni muguri de fasole
  • 1 catel de usturoi zdrobit
  • 2 x 150 g wok noodles
  • 1 ardei rosu, taiat in felii subtiri
  • 3 linguri sos de stridii

Cum se prepara Noodles cu pui si legume:

Pune la incins uleiul intr-o tigaie mare, apoi caleste in el puiul timp de 3 minute, pana capata o culoare aurie.

Adauga usturoiul si ardeiul si lasa-le sa fiarba timp de 2 minute. Adauga ceapa verde, mugurii de fasole, noodles, sosul, 5 linguri de apa si se amesteca totul pentru inca 2 minute.

Cum se serveste Noodles cu pui si legume:

Noodles cu pui si legume trebuie servit imediat, cat timp preparatul este cald. Cantitatile acestei retete sunt suficiente pentru doua portii generoase.

Ingrediente delicioase, de la METRO

Atunci cand te apuci sa gatesti mancare chinezeasca trebuie sa ai la indemana cateva produse specifice acestei bucatarii. Nu trebuie sa iti lipseasca din casa sosurile chili, sosurile de soia, taiteii din orez sau porumbul baby. Toate acestea sunt ideale pentru preparate de acest gen.

Dincolo de faptul ca sunt delicioase, produsele din bucataria chineza sunt si foarte sanatoase. Orezul, care are numeroase proprietati nutritive, este materia prima pentru o multime de produse. Orezul integral, spre exemplu, contine atat magneziu cat si potasiu, atat de necesare pentru reducerea aciditatii din sange si pentru mentinerea densitatii osoase. Contine si complexul de vitamine B, vitamina E, cupru, fier, fosfor, potasiu, zinc si multe fibre.

Din orez alb sau orez brun se realizeaza celebrele noodles, adica acei taitei folositi in tot soiul de preparate orientale. Sunt foarte fini, uneori numiti vermicelli de orez, si sunt folositi in supe sau prajiti.

Sosurile dulci-iuti sunt inca un atu important al bucatariei chinezesti. Cu ele poti condimenta pachetelele de primavara, coltunasii chinezesti,  placintele cu carne sau clatitele chinezesti.

Sa nu uitam nici de sosul de soia, care se lauda cu gustul umami. Daca nu ati auzit pana acum de cel de-al cincilea elemnt al gustului, va explicam noi ce este. Umami este un termen din limba japoneza, care inseamna "delicios".

Sosul de soia se lauda cu acest umami, adica asa-numitul gust delicios, datorita glutamatilor naturali eliberati prin fermentarea boabelor de soia. Dincolo de asta, sosul de soia contine cam de zece ori mai multi antioxidanti decat vinul rosu, asadar are si rolul de a preveni problemele de inima si imbatranirea. Niacina continuta de acesta are un efect extrem de puternic asupra scaderii valorii trigliceridelor.

Toate aceste produse le gasesti acum in magazinele METRO din toata tara.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare