Iti propunem o reteta delicioasa de Noodles cu pui si legume, care este gata in doar 15 minute.
Ingrediente pentru Noodles cu pui si legume:
- 1 lingura ulei de floarea soarelui
- o legatura de ceapa verde, taiata marunt
- 4 pulpe de pui dezosate, fara piele
- 100 g sau 3 pumni muguri de fasole
- 1 catel de usturoi zdrobit
- 2 x 150 g wok noodles
- 1 ardei rosu, taiat in felii subtiri
- 3 linguri sos de stridii
Cum se prepara Noodles cu pui si legume:
Pune la incins uleiul intr-o tigaie mare, apoi caleste in el puiul timp de 3 minute, pana capata o culoare aurie.
Adauga usturoiul si ardeiul si lasa-le sa fiarba timp de 2 minute. Adauga ceapa verde, mugurii de fasole, noodles, sosul, 5 linguri de apa si se amesteca totul pentru inca 2 minute.
Cum se serveste Noodles cu pui si legume:
Noodles cu pui si legume trebuie servit imediat, cat timp preparatul este cald. Cantitatile acestei retete sunt suficiente pentru doua portii generoase.
Ingrediente delicioase, de la METRO
Atunci cand te apuci sa gatesti mancare chinezeasca trebuie sa ai la indemana cateva produse specifice acestei bucatarii. Nu trebuie sa iti lipseasca din casa sosurile chili, sosurile de soia, taiteii din orez sau porumbul baby. Toate acestea sunt ideale pentru preparate de acest gen.
Dincolo de faptul ca sunt delicioase, produsele din bucataria chineza sunt si foarte sanatoase. Orezul, care are numeroase proprietati nutritive, este materia prima pentru o multime de produse. Orezul integral, spre exemplu, contine atat magneziu cat si potasiu, atat de necesare pentru reducerea aciditatii din sange si pentru mentinerea densitatii osoase. Contine si complexul de vitamine B, vitamina E, cupru, fier, fosfor, potasiu, zinc si multe fibre.
Din orez alb sau orez brun se realizeaza celebrele noodles, adica acei taitei folositi in tot soiul de preparate orientale. Sunt foarte fini, uneori numiti vermicelli de orez, si sunt folositi in supe sau prajiti.
Sosurile dulci-iuti sunt inca un atu important al bucatariei chinezesti. Cu ele poti condimenta pachetelele de primavara, coltunasii chinezesti, placintele cu carne sau clatitele chinezesti.
Sa nu uitam nici de sosul de soia, care se lauda cu gustul umami. Daca nu ati auzit pana acum de cel de-al cincilea elemnt al gustului, va explicam noi ce este. Umami este un termen din limba japoneza, care inseamna "delicios".
Sosul de soia se lauda cu acest umami, adica asa-numitul gust delicios, datorita glutamatilor naturali eliberati prin fermentarea boabelor de soia. Dincolo de asta, sosul de soia contine cam de zece ori mai multi antioxidanti decat vinul rosu, asadar are si rolul de a preveni problemele de inima si imbatranirea. Niacina continuta de acesta are un efect extrem de puternic asupra scaderii valorii trigliceridelor.
Toate aceste produse le gasesti acum in magazinele METRO din toata tara.
Advertorial