Salate

#salate simple #salata savuroase #retete salate #salata

4 salate altfel, pe care le vei adora

Ce mancare poate fi mai buna in zilele calduroase de vara decat salatele? Si daca te-ai saturat de retetele clasice, noi ti-am pregatit cele mai delicioase propuneri. Iata asadar patru salate altfel, pe care le vei adora cu siguranta.

1. Salata de avocado cu granola picanta din susan

Nu stiai ca ai putea inlocui crutoanele din salata cu granola? Se poate si este extrem de savuros. Iata ingredientele de care ai nevoie pentru aceasta salata:

  • 2 bucati mici de avocado
  • jumatate de lime
  • 1 ardei iute, feliat foarte subtire
  • 1 lingura de chili
  • 2-3 cani de granola cu susan

Mod de preparare:

  • Feliaza avocado si aranjeaza-l pe farfurie. Strange sucul din jumatatea de lime si pune-l deasupra feliilor, apoi presara ardeiul iute.
  • Amesteca chili cu granola, pune peste avocado si bucura-te de o salata delicioasa.

2. Salata de rubarba si citrice cu dressing Vinaigrette

Dressingul Vinaigrette a devenit destul de popular, oferind un gust special aproape oricarei salate. In timp ce acesta poate fi cumparat si de la supermarket, noi iti propunem o reteta delicioasa in care iti poti prepara propriul dressing. Dar si o salata alaturi de care sa se potriveasca.

Ingrediente:

  • 2 lingurite de miere
  • 2 lingurite de otet din vin alb
  • 3 tulpini de rubarba, taiate in bucati
  • Jumatate de cana de ulei de masline
  • Sare si piper
  • 2 portocale
  • 4 cani de baby spanac
  • 2 legaturi de macris
  • Un sfert de cana de fistic prajit, tocat
  • Salata de ricotta

Mod de preparare:

  • Intr-un castron mic amesteca mierea si otetul, apoi si rubarba. Las-o sa stea in amestec pentru maximum 10 minute si apoi adauga uleiul de masline, jumatate de lingura de sare si 2 lingurite de piper macinat.
  • Intre timp, taie coaja portocalelor si feliaza-le subtire.
  • Intr-un castron mai mare, pune spanacul, macrisul si portocalele. Asaza-le apoi pe farfurii, adauga rubarba, ricotta, fisticul si dressingul obtinut.

3. Salata cu pepene verde si rucola

Desi poate parea o combinatie prea indrazneata, incearca aceasta salata si vei fi uimit. Ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 2 linguri de ulei de masline
  • 2 linguri de otet din vin rosu
  • Sare
  • 3 cani de pepene, fara seminte
  • 1-2 piersici, feliate
  • Baby rucola
  • Jumatate de cana de frunze de busuioc
  • Un sfert de cana de alune prajite si tocate

Mod de preparare:

  • Intr-un castron mare amesteca uleiul de masline, otetul si sarea. Adauga pepenele verde cubulete, piersicile si rucola.
  • Amesteca iar la final asaza si busuiocul si alunele prajite.

4. Salata cu cartofi dulci si conopida

Pentru o salata cu legume calde si prajite, ai nevoie de:

  • Cartofi dulci, taiati longitudinal
  • 1 conopida mica, taiata in flori
  • 7 lingurite de ulei de masline extravirgin
  • Sare si piper negru macinat
  • 3 lingurite de otet
  • Salata
  • Seminte de rodie

Mod de preparare:

  • Pune intr-o tava cartofii dulci, conopida, 3 linguri de ulei de masline, sare si piper si lasa la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, pana se rumenesc.
  • Scoate-le din cuptor, amesteca-le cu restul ingredientelor si serveste imediat.

Surse foto: goodhousekeeping.com, countryliving.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare