Salate

#salate #retete salate #salata de primavara

6 super-salate de primavara

Primavara nu vine doar cu alaiul ei de flori inmiresmate, ci si cu ingrediente sanatoase pentru meniul tau zilnic. A sosit momentul sa te bucuri de super-salate cu legume de sezon, gratie diversitatii de optiuni pe care le ai la dispozitie.

Salatele sunt preparate usoare si gustoase, care te satura fara sa iti puna in pericol sanatatea sau forma fizica. Ele iti furnizeaza vitamine, minerale, antioxidanti si alte substante benefice pentru organism. Iar ca sa intelegi ce super-salate poti savura primavara, ti-am pregatit cateva alternative apetisante!


1. Salata de anghinare

Anghinarele sunt alimente esentiale pentru dieta de primavara, oferindu-ti mai multi antioxidanti decat aproape orice alta leguma. Fa o super-salata folosind inimi de anghinare taiate, ardei iuti, dressing de iaurt, alune de padure si fasii din branza preferata. Poti adauga si cateva bucatele de gratar de pui sau curcan, pentru iubitorii de carne din familie.

Sursa foto: reciperehab.com


2. Salata de capsuni

Aroma delicioasa a capsunilor poate fi secretul unei super-salate de primavara, daca adaugi acestor fructe branza gorgonzola sfaramata, felii de avocado, spanac, ceapa rosie, nuci pecan si dressing din sirop de artar. O poti asezona cu crutoane.



Sursa foto: reciperehab.com


3. Salata de spanac cu quinoa

Ai nevoie de 1/2 cana de quinoa gatita, 1 cana nuci, 3 cani de spanac, 1 ceapa taiata julien, 1 morcov taiat cubulete, 1 lingurita de seminte de susan, 2 linguri de parmezan, 2 lingurite de ulei de masline si de un praf de sare. Poti folosi orice tip de dressing preferat.



Sursa foto: reciperehab.com


4. Salata de sparanghel

Salata de sparanghel este o alta delectare culinara excelenta primavara. Ai nevoie de 500 g de sparanghel curatat, 1/3 cana de alune de padure coapte, sucul de la o jumatate de lamaie, piper negru, 3 linguri de ulei de masline, branza Pecorino rasa si sare mare. Taie sparanghelul fasii cu un curatitor de legume si amesteca toate ingredientele!



Sursa foto: mynewroots.org


5. Salata de caise cu rucola

Rucola te va surprinde cu aroma sa speciala, daca o introduci intr-o super-salata de primavara cu caise coapte pe gratar, nuci, branza Gorgonzola si otet balsamic.



Sursa foto: reciperehab.com


6. Salata de ridichi cu telina

Ai nevoie de o legatura de ridichi feliate subtire, 1 cana de mazare fiarta, 1 cana de telina feliata subtire, 1 cana de frunze tinere de telina, 1 cana de patrunjel tocat foarte fin, 3/4 cana de branza Pecorino Romano sfaramata, 12 frunze de salata verde. Prepara un dressing din otet, ulei, zahar si mustar, apoi toarna-l peste legume.



Sursa foto: eatingwell.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare