Serialul "Bucatari celebri", publicat de Acasa.ro, continua sa se adapteze temperaturilor scazute ale toamnei si sa te surprinda cu cele mai savuroase retete de sezon. Si, pentru ca este inceput de saptamana si poate nu ai chef de gatit sau de stat prea mult timp in bucatarie, iti sugeram un preparat usor, dar satios si foarte aromat - salata de vita picanta, o reteta la fel de nonconformista precum autorul ei, celebrul si temperamentalul Gordon Ramsay.
Cine este Gordon Ramsay?
Gordon Ramsay este un bucatar britanic, de origine scotiana, devenit celebru nu doar pentru retetele sale spectaculoase, ci si pentru temperamentul sau coleric si implicarea in diverse proiecte umanitare si emisiuni de televiziune speciale: "Gordon's Great Escape", "The F Word Gordon Ramsay: Cookalong Live", "Ramsay's Kitchen Nightmares".
Detine restaurante in sapte tari, are 13 stele Michelin si a scris peste 20 de carti de bucate. Astazi, am selectat din cartea sa, "Home Cooking", o reteta speciala, care ofera, garantat, un rasfat al simturilor: salata picanta si delicioasa cu vita.
Salata picanta cu vita
Pentru salata:
- doua bucati de muschi de vita (250 g fiecare)
- 2 morcovi, taiati panglicuta
- 6 ridichi feliate
- 200 g rosii cherry, taiate in jumatati
- o legatura de menta (doar frunzele, tocate marunt)
- o esalota tip "banana", feliata subtire
- 3 cepe, tocate marunt
- 1 castravete mare, taiat rondele
- 2 manunchiuri mici de salata verde, tocate fideluta
- sare de mare
- piper negru macinat
- 4 linguri de alune in coaja, pentru decor
Pentru dressing:
- 1 catel de usturoi, zdrobit
- 1 chili fara seminte, tocat marunt
- doua linguri de zahar de palmier
- 2-3 linguri sos de peste
- sucul de la una-doua lamai
Mod de preparare:
Asezoneaza fripturile cu sare si piper, pe ambele parti, si prajeste-le intr-o tigaie cu putin ulei, timp de 2-3 minute, pe fiecare parte. Scoate-le pe o farfurie si toarna peste ele zeama pe care au lasat-o in tigaie.
Prepara dressingul, punand usturoiul si ardeiul iute intr-un mojar, cu putina sare. Zdrobeste-le bine, pana formezi o pasta, apoi adauga zahar, sos de peste si sucul de lamaie si amesteca bine cu o lingura.
Pune legumele tocate sau feliate - morcovii, ridichile, rosiile, menta, ceapa, esalota, castravetele si salata verde - intr-un bol. Adauga 4-6 linguri de dressing si amesteca legumele cu el.
Taie friptura felii groase si prajeste putin alunele cu sare, intr-o tigaie. Asaza salata pe un platou. Deasupra, aranjeaza frumos feliile de friptura, apoi presara alunele.
Sursa foto: Gossip.lospettacolo.it