Salate

# retete cartofi #retete salata #retete video #retete Martha Stewart

Bucatari celebri: Martha Stewart si Hugh Jackman prepara salata de cartofi perfecta (VIDEO)

Cel mai indragit bucatar al Americii, Martha Stewart, si celebrul actor hollywoodian, Hugh Jackman, te ademenesc in bucatarie cu o reteta usoara, delicioasa si foarte aromata, care se prepara rapid. Serialul Bucatari celebri, de pe Acasa.ro, iti arata, pas cu pas, cum se face salata de cartofi perfecta in viziunea celor doua vedete!

Salata clasica de cartofi

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi
  • 1 cana de maioneza
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
  • 1/2 lingurita seminte de telina
  • 2 lingurite de mustar uscat
  • 1/2 ceasca de apa fierbinte
  • 1/2 cana de ceapa verde tocata (sau praz)
  • 2 oua fierte tocate marunt
  • 1/2 cana de ardei rosu tocat cubulete
  • 1 ceasca patrunjel verde tocat

Mod de preparare:

Spala bine cartofii si pune-i la fiert, in coaja, in apa cu sare, timp de 25 de minute (cartofii fierti in coaja au un gust mai aromat). Intre timp, prepara dressingul de salata, amestecand maioneza (cumparata sau preparata in casa), piperul, sarea, semintele de telina si mustarul uscat. Subtiaza totul cu apa fierbinte, adaugata treptat. Adauga ceapa verde, ouale fierte tari, ardeiul rosu si patrunjelul verde si amesteca bine totul.

Curata cartofii de coaja si taie-i cubulete, apoi adauga-i in compozitia de maioneza. Amesteca totul bine si serveste preparatul pe un platou, cu patrunjel proaspat deasupra.

Beneficiul este ca poti adapta reteta si in perioada postului, scotand ouale fierte din lista de ingrediente si folosind maioneza vegetala.

Reteta a fost prezentata in sezonul 1 al unuia dintre show-urile televizate ale Marthei, "The Martha Stewart Show", in care vedeta l-a avut ca invitat pe Hugh Jackman, cu scopul de a prepara impreuna o reteta pentru "Memorial Day" (Ziua Memoriala sau Ziua Eroilor in America).

Cine este Martha Stewart?

Cu o istorie personala zbuciumata, dar cu o cariera gastronomica mereu pe val, Martha Stewart a fost numita, in 2001, cea mai puternica femeie din lume, de catre ziarul Ladies Home. La ora actuala, este cel mai indragit bucatar al Americii.

Cine este Hugh Jackman?

De origine australian, Hugh (Michael) Jackman este unul dintre cei mai cunoscuti si indragiti actori de la Hollywood, care si-a castigat faima in urma aparitiei in productiile de succes Wolverine, X-Men sau Van Helsing. In 2008, a fost numit de revista People "cel mai sexy barbat in viata".

Sursa foto: amorlatinoamericano.ru

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare