Ingrediente pentru fregula cu ceapa fripta si marar
- 1 cana paste fainoase fregula (pot fi inlouite cu alte poste fainoase, de dimensiuni mici)
- 1 legatura de ceapa verde
- bunch spring onions, trimmed and halved lengthwise
- 1 lingura ulei de masline
- 113 grame unt, la temperatura camerei
- o ceapa mica, taiata marunt
- 1 catel de usturoi tocat marunt
- 1 lingurita coaja de lamaie, rasa
- 1 lingurita zeama de lamaie,proaspat stoarsa
- o cana de marar, tocat nu foarte marunt
- sare kosher
- piper
Cum se prepara fregula cu ceapa fripta si marar
Fierbe pastele in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand este gata scurge pastele de apa, si asaza-le intr-un singur strat pe o tava de copt tapetata cu hartie. Lasa-le sa se raceasca timp de 5 minute.
Intre timp curata ceapaverde si tai-o in jumatate, pe lungime. Intr-un bol incapator adauga uleiul, 1/2 lingurita sare, 1/4 lingurita piper si amesteca bine. Adauga ceapa si amesteca bine, avand grija ca dressingul sa se distribuie uniform, fara a rupe firele de ceapa.
Pune la incins o tigaie cu grill si frige ceapa verde, introrcand-o de pe o parte de alta pana cand se rumeneste iar partea alba se inmoaie.
Amesteca untul cu ceapa tocata marunt, usturoiul, coaja de lamaie, sucul de lamaie si mararul. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Inainte de servire, topeste amestecul cu unt intr-o tigaie mica sau la cuptorul cu microunde. Toarna amestecul peste paste si amesteca bine. Adauga apoi ceapa coapta si serveste imediat.
Cum se serveste fregula cu ceapa fripta si marar
Serveste fregula cu ceapa fripta si marar ca atare sau ca garnitura alaturi de preparatele din carne.
Sursa foto: realsimple.com