Salate

#mancare italieneasca #prosciutto #rucola #salata

Insalada Rustica (salata rustica)

Insalada Rustica este un preparat italienesc, plin de culoare si de arome. Vei avea nevoie de mai multe ingrediente, insa rezultatul demonstreaza ca efortul a meritat.
 

Ingrediente pentru insalada rustica
 

  • ½ cana + 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • 3 linguri suc de lamaie
  • 120 gr prosciutto , felii, taiate
  • 1 ½ cana struguri rosii, fierti, fara samburi
  • ½ cana cirese uscate
  • 10 cani verdeata (rucola etc)
  • 2 pere taiate
  • otet balsamic
  • 1/2 cana seminte de pin, prajite
  • 120 gr felii branza Romano, taiate.
     

Cum se prepara insalada rustica
 

Incalzeste cuptorul la 194 grade Celsius. Pune intr-un castron ½ cana ulei de masline si zeama de lamaie. Adauga sare si piper.

Pune 1 lingura de ulei intr-o tigaie, la foc mediu. Adauga prosciutto si soteaza-l pana cand devine crocant. Apoi aseaza-l pe prosoape de hartie pentru a scapa de excesul de ulei.
Amesteca strugurii cu 1 lingura de ulei, apoi da-i la cuptor cateva minute, asezati pe o hartie de copt. Lasa-i apoi sa se raceasca.

Pune ciresele intr-un castron, adauga apa fiarta pentru a le acoperi si lasa-le sa se inmoaie cam 15 minute. Scoate-le si sterge-le bine.

Pune intr-un castron verdeata, bucatile de para, dressingul, 2/3 din cantitatea de prosciutto, strugurii si ciresele. Adauga sare si piper dupa gust. Apoi adauga si restul perelor, adauga otetul si presara seminte de pin si restul de prosciutto. Garniseste salata cu branza.
 

Cum se serveste insalada rustica
 

Se serveste imediat.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din salate

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.