Ingrediente pentru salata calda de cartofi
- 4 cartofi mari
- 1 ceapa alba mare (se poate inlocui cu ceapa verde)
- 2 linguri ulei de masline extravirgin
- 1/2 cana masline verzi, curatate de samburi
- 1 lingurita mustar
- 1 legatura patrunjel
- zeama de lamaie
- sare
- piper
Cum se prepara salata calda de cartofi
Fierbe cartofii in coaja, in apa cu sare.
Intre timp toaca ceapa julienne, sau rondele, in functie de tipul de ceapa folosit. Pune-o intr-un castron incapator. Toaca si patrunjelul si adauga-l peste ceapa. Toarna zeama de lamaie dupa gust si amesteca bine.
Adauga apoi maslinele curatate si mustarul si amesteca bine pentru omogenizare.
Curata cartofii si toaca-i cubulete. Adauga-i peste ceapa si amesteca bine. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Daca doresti mai poti adauga zeama de lamaie.
Cum se serveste salata calda de cartofi
Serveste salata calda de cartofi ca atare sau alaturi de o salata de rosii.
Sursa foto: healthfulpursuit.com