Salate

#salata verde #lamaie # retete dietetice

Retete dietetice: salata verde cu lamaie

Daca iti place mult salata verde si obisnuiesti sa o mananci la orice, atunci vei aprecia una dintre cele mai simple si mai gustoase salate: salata verde cu lamaie. Frunzele verzi, usor amarui, au efect detoxifiant, stimuleaza digestia si tonifica ficatul. Lamaia acrisoara se combina perfect cu frunzele proaspete, avand un efect bactericid si fiind totodata un tonic nervos si cardiac.

Ingrediente pentru salata verde dietetica cu lamaie
 

  • 1 salata verde
  • 1 lamaie
     

Cum se prepara salata verde dietetica cu lamaie
 

Alege frunzele cele mai fragede din salata si spala-le bine, in mai multe ape. Apoi scurge-le intr-o strecuratoare si preseaza-le pe fiecare pe prosoape de hartie . Cand folosesti salata verde pentru diverse preparate crude, frunzele nu trebuie sa fie niciodata pline de apa.

Rupe-le cu mana la dimensiunea dorita.
 

Cum se serveste salata verde dietetica cu lamaie
 

Stoarce sucul de lamaie peste salata, avand grija sa nu cada samburi. Amesteca bine si serveste. Poti servi salata simpla sau combinata cu branza, rosii etc. De asemenea, este o garnitura potrivita pentru un piept de pui la gratar . Daca ti se pare prea simpla si vrei totusi un alt dressing decat simpla zeama de lamaie, poti adauga cateva picaturi de ulei de masline extravirgin .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului