Ingrediente pentru salata crocanta de post cu telina si pere
- 4 tulpini de telina
- 2 linguri de otet balsamic
- 2 linguri de miere
- 1/4 lingurita de sare
- 2 pere de marime medie
- 1 ceasca de cubulete de tofu
- 1/2 ceasca de nuci sau nuci pecan prajite si maruntite
- piper negru macinat
- 6 frunze de salata iceberg sau salata verde
Cum se prepara salata crocata de post cu telina si pere
Lasa telina la inmuiat pentru 15 minute intr-un bol cu apa rece si gheata. Amesteca otetul balsamic cu mierea pana cand obtii un sos omogen. Adauga perele taiate cubulete, nucile macinate, telina taiata marunt, bucatelele de tofu si piperul, mestecand dupa fiecare ingredient, pentru a-l acoperi cu sos.
Imparte frunzele de salata verde, untisor sau salata iceberg si imparte-le in 6 portii. Asaza fiecare portie pe cate o farfurie si adauga cate 2 linguri de amestec de salata deasupra.
Cum se serveste salata crocanta de post cu telina si pere
Salata crocanta de post cu telina si pere se serveste la temperatura camerei sau rece, dupa gust. Ii poti intensifica gustul cu un pahar de suc de rodii.
Sursa foto: ifood.tv