Salata cu anghinare , feta si fasole este sanatoasa si usor de preparat. Este potrivita si pentru vegetarieni. O mai poti servi si cu putin parmezan ras.
Ingrediente pentru salata cu anghinare, feta si fasole
- 8 capatani de anghinare
- sucul de la o lamaie
- 500 grame fasole alba
- 350 grame fasole verde
- 60 ml ulei de masline
- 10 grame pasta de susan (tahini; se gaseste in magazinele arabesti)
- 1 catel de usturoi, pisat
- 200 grame branza feta
- sare
- piper.
Cum se prepara salata cu anghinare, feta si fasole
Curata bine capatanile de anghinare si indeparteaza primele doua straturi de frunze. Taie apoi fiecare anghinare pe jumatate. Pune anghinarea intr-o bol cu apa si zeama de lamaie.
Pune fasolea la fiert in apa cu sare. Lasa sa fiarba timp de 15 - 20 de minute. Scurge apoi fasolea si spal-o sub jet de apa rece. Aseaza fasolea intr-un bol.
Scurge apoi anghinarea si fierbe-o in apa cu sare, timp de 10 minute. Cand e bine fiarta, scurge bine si raceste sub jet de apa rece. Adauga anghinarea peste fasolea fiarta.
Intr-un bol amesteca uleiul de masline, putin suc de lamaie, pasta de susan si usturoiul. Asezoneaza cu sare si piper.
Aseaza apoi anghinarea si fasolea pe un platou. Presara deasupra branza feta si sosul de susan.
Cum se serveste salata cu anghinare, feta si fasole
Salata cu anghinare, feta si fasole se serveste ca atare.