Ingrediente pentru salata cu broccoli, spanac si fasole
- 1 broccoli mare, taiat buchetele
- 50 ml + inca 2 linguri ulei de masline extravirgin
- sare kosher
- 3 linguri suc de lamaie proaspat stors
- 2 linguri mustar de Dijon
- 2 oua fierte tari
- 3 linguri capere, tocate nu foarte marunt
- 2 linguri marar tocat marunt
- o conserva boabe de fasole alba, scursa de zeama
- 500g spanac proaspat
Cum se prepara salata cu broccoli, spanac si fasole
Preincalzeste cuptorul la 180oC. Tapeteaza o tava cu folie de aluminiu.
Amesteca broccoli cu doua linguri de ulei s sare dupa gustm apoi adauga-l in tava si coace-l pana se inmoaie. Aproximativ 20 de minute. Lasa-l sa se raceasca la temperatura camerei.
Intre timp, intr-un robot de bucatarie adauga sucul de lamaie, mustarul, ouale si o lingura de apa si mixeaza pana obtii o crema. Adauga treptat cei 50 de ml de ulei, amestecand la viteza maxima.
Cu ajutorul unei linguri, incorporeaza in sos mararul si caperele.
Adauga jumatate din cantitatea de sos intr-un bol incapator si pune peste acesta fasolea, spanacul si broccoli si amesteca foarte bine.
Cum se serveste salata cu broccoli, spanac si fasole
Adauga salata pe un platou. Toarna deaspura sosul ramas si garniseste totul cu marar. Serveste imediat.
Sursa foto: pinterest.com