Salate

#valentine's day #sampanie #creveti #salata

Salata cu creveti si sampanie pentru Valentine's Day

Salata cu creveti si sampanie pentru Valentine ’s Day este o idee inedita pentru meniul de Valentine’s Day. Prin amestecul obtinut din sampanie si creveti copti, aceasta salata are o savoare care va va impresiona pe amandoi. Si nu uita, poti sa adaugi langa aceasta salata o cupa de sampanie.

Ingrediente pentru salata cu creveti si sampanie pentru Valentine’s Day:

  • Pentru marinata ai nevoie de: 500 de grame de creveti decorticati, 3 sferturi de cana de suc de lime, 1 jumatate de vana de sampanie, 1 lingura de zahar granulat, 1 ardei iute rosu, 1 lingurita sare.
     
  • Pentru dressing ai nevoie de: 1 cana de ulei de masline, 1 sfert de cana de otet de vin (sau otet din orez), 1 sfert de cana de suc de lime, 1 sfert de cana de frunze de coriandru , 1 avocado, curatat de coaja si seminte si tocat marunt, sare si piper dupa gust.
     
  • Pentru salata ai nevoie de: 2 ardei rosii copti si taiati marunt, 2 ardei galbeni copti si taiati marunt, 3 varfuri de stiuleti de porumb mici copti, 1 cana de rosii curatate de seminte si taiate, 1 cana de boabe de fasole neagra , 1 jumatate de cana de ceapa rosie taiata feliute, 1 jumatate de cana de ceapa verde taiata marunt, 1 sfert de cana de frunze de coriandru maruntit, 1 ardei iute rosu taiat marunt, 1 jumatate de lingurita de chimion, sare si piper dupa gust.

Cum se prepara salata cu creveti si sampanie pentru Valentine’s Day:

  • Incalzeste cuptorul la treapta 4.
     
  • Intr-un castron mic combina sucul de lime, sampania, zaharul, ardeiul si sarea, apoi adauga crevetii decorticati si lasa-i la marinat pentru 5-10 minute.
     
  • Apoi pune crevetii intr-o tava in care ai asezat inainte hartie de pergament si da tava la cuptor pentr 10-12 minute. Scoate apoi crevetii si lasa-i in frigider cat timp pregatesti salata.
     
  • Amesteca ingredientele pentru salata si da-le deoparte.
     
  • Pregateste dressing-ul amestecand viguros uleiul de masline, otetul, sucul de lime si frunzele de coriandru, adaugand la final sare si piper si incorporand apoi avocado-ul.
     
  • Amesteca salata cu dressing-ul, incorporandu-l usor pe acesta din urma.
     
  • Intr-un castron mare pune salata obtinuta astfel, punand pe margini frunze de laptuca. Pune apoi crevetii in bol, pe deasupra si garniseste salata cu felii de lime si frunze de coriandru.

Cum se serveste salata cu creveti si sampanie pentru Valentine’s Day:

  • Se serveste rece, alaturi de un pahar de sampanie.

Pofta buna!
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului