Salate

# deliciu #salata halloumi #retete salata #salata

Salata cu Halloumi la gratar! Un deliciu usor de preparat

Salatele sunt cel mai usor de preparat. In plus, sunt ideale pentru o cina usoara si sanatoasa. Daca te-ai saturat de clasicele salate incearca o salata simpla, dar cu un gust deosebit. Salata cu Halloumi la gratar este un preparat pe care il vei indragi inca de la prima degustare!

 

Ingrediente pentru salata cu Halloumi la gratar

  •  2 linguri otet de vin rosu
  • 1 lingurita suc proaspat de lamaie
  • ½ lingurita za’atar
  •  ½ lingurita sare kosher
  • ¼ lingurita piper negru macinat
  • 1 catel de usturoi ras sau tocat foarte amrunt
  • 5 linguri ulei de masline
  • 350g branza Halloumi taiata in felii de 1,5 cm grosime
  • O salata mare, taiata grosier
  • O conserva natut scurs bine si clatit cu apa
  • 1 castravete englezesc, taiat felii subtiri
  • O ceapa rosie mica, taiata julienne
  • ½ cana masline kalamata, fara samburi

Cum se prepara salata cu Halloumi la gratar

Intr-un castronel sau in blender, adauga oterul, zeama de lamaie, za’atarul, sarea, piperul, usturoiul si patru linguri de ulei de masline. Amesteca bine pana la omogenizare, pentru a obtine un dressing savuros.  

Pune la incins o tigaie non-aderenta. Adauga uleiul ramas (o lingura) si intinde-l bine cu ajutorul unei perii din silicon. Adauga feliile de branza si rumeste-le pe ambele parti timp de aproximativ 30 de secunde.  

Intr-un castron incapator adauga salata, nautul, castravetii, cceapa si maslinele. Adauga dressingul peste si amesteca bine. La final pune branza deasupra.

Serveste salata imediat, cu felii de paine prajita!  

Sursa foto: pinterest.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare