Salata cu cu lamaie si patrunjel este un preparat din gastronomia franceza, realizat cu mustar de Dijon. Acest fel de mancare se face foarte usor si rapid, in numai 5 minute. Cu toate acestea, este recomandat sa o tii la frigider jumatate de ora inainte de a o servi.
Ingrediente pentru cu lamaie si patrunjel
- 1 lingura suc de lamaie
- 1/2 lingurita mustar de Dijon
- 3 linguri ulei de masline
- 250 gr morcovi , decojiti si rasi
- 1/4 lingurita sare
- 1.8 lingurita piper negru macinat
-
1 lingura patrunjel proaspat, tocat.
Cum se prepara salata de morcovi cu patrunjel si lamaie
Amesteca intr-un castron sucul de lamaie, mustarul si uleiul de masline pentru a obtine dressingul pentru salata.
Toarna apoi sosul peste morcovii rasi si amesteca iar. Presara putina sare si niste piper dupa gust.
Adauga patrunjelul si amesteca din nou. Da salata de morcovi la frigider pentru 30 de minute, inainte de o servi.
Cum se serveste salata de morcovi cu patrunjel si lamaie
Salata de morcovi se serveste rece, ca o garnitura la diverse mancaruri sau ca atare.
Sursa foto: simplyrecipes.com