Salate

#oua #sunca #fasole #spanac

Salata cu oua, sunca si fasole verde

O salata deosebita, potrivita pentru sezonul rece, este cea cu oua, sunca si fasole verde. Foloseste ingrediente din produsele de toamna si fa un dressing din mirodenii .

Ingrediente pentru salata cu oua, sunca si fasole verde

  • 750 gr cartofi
  • 3 oua
  • 200 gr fasole verde
  • 6 bucati bacon sau afumatura
  • 100 gr masline fara samburi
  • 100 gr baby spanac
     

Pentru dressing
 

  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura vin alb
  • 1 lingura mustar de dijon
  • 2 linguri capere, scurse de lichid
  • 2 fileuri de ansoa, taiate
  • crutoane

Cum se prepara salata cu oua, sunca si fasole verde

Toarna apa intr-o oala si pune-o la fiert. Cand incepe sa fiarba, pune cartofii si lasa-i 20 de minute.

Pune ouale la fiert si lasa-le sa fiarba 8 minute, pentru a fi tari. Fierbe si fasolea verde 4 minute. Scurge cartofii, ouale si fasolea si clateste-le cu apa rece.

Incinge gratarul la foc iute. Prajeste baconul 8 minute, intorcandu-l, astfel incat sa fie crocant si auriu. Apoi taie-l bucatele de marimea unor dumicati.

Amesteca ingredientele pentru dressing. Decojeste ouale si taie cartofii in jumatate. Pune intr-o cratita adanca, pe rand, in urmatoarea ordine: cartofii, fasolea, maslinele, spanacul si baconul. Apoi adauga ouale intregi. Da apoi salata la rece.

Cum se serveste salata cu oua, sunca si fasole verde

Inainte de servire , ouale se taie felii. Se mai amesteca o data dressingul pentru salata, apoi se toarna peste aceasta si se amesteca toate ingredientele. Ouale ar trebui sa fie in varf, iar peste ele si peste salata, ce a mai ramas din dressing. Se presara crutoane si se serveste.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului