O salata deosebita, potrivita pentru sezonul rece, este cea cu oua, sunca si fasole verde. Foloseste ingrediente din produsele de toamna si fa un dressing din mirodenii .
Ingrediente pentru salata cu oua, sunca si fasole verde
- 750 gr cartofi
- 3 oua
- 200 gr fasole verde
- 6 bucati bacon sau afumatura
- 100 gr masline fara samburi
-
100 gr baby spanac
Pentru dressing
- 1 catel de usturoi, zdrobit
- 3 linguri ulei de masline
- 1 lingura vin alb
- 1 lingura mustar de dijon
- 2 linguri capere, scurse de lichid
- 2 fileuri de ansoa, taiate
-
crutoane
Cum se prepara salata cu oua, sunca si fasole verde
Toarna apa intr-o oala si pune-o la fiert. Cand incepe sa fiarba, pune cartofii si lasa-i 20 de minute.
Pune ouale la fiert si lasa-le sa fiarba 8 minute, pentru a fi tari. Fierbe si fasolea verde 4 minute. Scurge cartofii, ouale si fasolea si clateste-le cu apa rece.
Incinge gratarul la foc iute. Prajeste baconul 8 minute, intorcandu-l, astfel incat sa fie crocant si auriu. Apoi taie-l bucatele de marimea unor dumicati.
Amesteca ingredientele pentru dressing. Decojeste ouale si taie cartofii in jumatate. Pune intr-o cratita adanca, pe rand, in urmatoarea ordine: cartofii, fasolea, maslinele, spanacul si baconul. Apoi adauga ouale intregi. Da apoi salata la rece.
Cum se serveste salata cu oua, sunca si fasole verde
Inainte de servire , ouale se taie felii. Se mai amesteca o data dressingul pentru salata, apoi se toarna peste aceasta si se amesteca toate ingredientele. Ouale ar trebui sa fie in varf, iar peste ele si peste salata, ce a mai ramas din dressing. Se presara crutoane si se serveste.