Salate

#retete rapide vara #retete rapide #retete simple #retete salate #salata cu rosii #salata de paste #salata #busuioc

Salata cu paste cu rosii coapte si mozzarella, o reteta simpla si rapida

Salata de paste cu rosii coapte si mozzarella este ideala pentru pachetul de la serviciu sau pentru o cina usoara. Se prepara rapid si nu necesita dexteritate, putand fi preparate de orice bucatar.

 

Ingrediente pentru salata de paste cu rosii coapte si mozzarella

  • 500 g rosii cherry (de preferat galbene si rosii) taiate in jumatati
  • 2 lingurite oregano uscat
  • 3 catei de usturoi, tocati foarte marunt
  • 1 lingurita sare kosher
  • 60 ml ulei de masline
  • 1/2 pachet paste fusilli
  • 70 ml ulei de masline
  • 2 linguri otet de vin alb
  • 1/2 lingurita piper negru proaspat macinat
  • 250 g mozzarella (poti opta pentru bilute de mozzarella sau poti cumpara o bucata mare pe care sa o tai cubulete)
  • 1/2 cana frunze proaspete de busuioc, tocate

Cum se prepara salata de paste cu rosii coapte si mozzarella

Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.

Intr-un bol incapator adauga rosiile si amesteca-le cu uleiul de masline, sare, oregano si usturoiul. Amesteca-le bine si adauga-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Adauga tava in cuptor si lasa rosiile sa se coaca timp de 20-25 de minute, sau pana cand incep sa se rumeneasca. Cand sunt gata, scoate tava din cuptor si lasa-le sa se racoreasca la temperatura camerei.

Intre timp pune pastele la fiert intr-o oala cu apa si sare, potrivit instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata, toarna-le intr-o strecuratoare si trece-le pe sub un jet de apa rece.

Intr-un bol incapator adauga cei 70 de ml de ulei, otetul si piperul. Amesteca foarte bine si adauga pastele. Amesteca totul astfel incat pastele sa absoarba dressingul. Lasa pastele sa se raceasca la temperatura camerei, amestecand din cand in cand.

Cand s-au racit, adauga rosiile, mozzarela si busuiocul. Amesteca usor si serveste-le imediat, la temperatura camerei.

Sursa foto: midwestliving.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din salate

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.