Ingrediente pentru salata cu ton si cartofi copti
- 450g cartofi curatati si taiati cuburi
- 2 linguri si jumatate de ulei de masline
- 4 oua
- 1 lingura otet de vin rosu
- 2 linguri capere
- 50g rosii uscate in ulei, tocate marunt
- ½ ceapa rosie, tocata julienne
- 100g baby spanac
- 200g file de ton in suc propriu, bine scurs
- sare
- piper
Cum se prepara salata cu ton si cartofi copti
Preincalzeste cuptorul la 180oC.
Stropeste cartofii cu doua linguri de ulei si asezoneaza-i cu sare si piper dupa gust. Asaza-i intr-o tava incapatoare, tapetata cu hartie de copt si coace-i timp de 20 de minute, sau pana cand sunt bine patrunsi, iar le exterior sunt crocanti si aurii.
Intre timp fierbe ouale tari intr-un vas cu apa. Curata-le de coaja si taie-le in jumatati.
Intr-un bol incapator amesteca uleiul ramas cu otetul, caperele si rosiile. Adauga ceapa, spanacul, tonul si cartofii ai amesteca usor. Asezoneaza cu sare si piepr dupa gust. Deasupra asaza jumatatile de oua.
Sursa foto: hatandapron.wordpress.com