Pentru Craciun, poti face o salata festiva, cu pui si coacaze . Se prepara usor, este foarte gustoasa si va fi gata in 25 de minute.
Ingrediente pentru salata de craciun cu pui si coacaze
- 2 piept de pui fara piele
- 4 linguri ulei de masline
- 2 cepe rosii, taiate
- 200 gr salata amestecata
- ½ castravete , fara samburi si feliat
- 25 gr coacaze uscate
- 85 gr sos de coacaze
-
1 lime
Cum se prepara salata de Craciun cu pui si coacaze
Fiecare piept de pui se taie in jumatate, pe orizontala. Apoi cele 4 bucati de piept de pui se pun intr-o tigaie cu ulei, sare si piper si se prajesc 3 minute pe fiecare parte, pana cand se patrund bine. Dupa aceea se scot din tigaie si se aseaza deoparte.
In aceeasi tigaie se pune ceapa si se caleste pentru 5 minute. Taie bucatele carnea, pune-o intr-un castron, impreuna cu ceapa, verdeata, castravetele si coacazele uscate. Amesteca intr-un castronas sosul de coacaze si sucul de lime, 2 linguri de apa si eventual sosul ramas de la carnea de pui. Omogenizeaza sosul si apoi toarna-l peste salata.
Cum se serveste salata de Craciun cu pui si coacaze
Se serveste imediat.