Salate

# salata avocado #morcov copt #salata de iarna #retete salata #salata

Salata de iarna, cu morcov copt si avocado

Te-ai saturat de preparatele pe baza de carne? Incearca o salata sanatoasa si hranitoare, de iarna. Se prepara in doar cateva minute si poate fi servita atat calda cat si rece.

Ingrediente pentru salata de iarna

  • 3 catei de usturoi
  • ¾ lingurita cumin
  • 1 lingurita cimbru
  • ¼ lingurita fulgi de chili
  • sare
  • piper
  • 1 lingura otet de vin rosu
  • 4 linguri ulei de masline
  • 450g morcovi
  • 1 portocala
  • 1 lamaie
  • 1 avocado
  • ½ cana grau incoltit
  • 3 linguri seminte de dovleac

Cum se prepara salata de iarna

Preincalzeste cuptorul la 200oC.

Adauga in blender usturoiul, cuminul, cimbrul, fulgii de chili si otetul de vin. Mixeaza bine pana obtii o pasta fina apoi adauga 2 linguri de ulei si asezoneaza dupa gust cu sare si piper. Continua sa mixezi pana obtii o compozitie omogena.

Spala bine morcovii si curata-i de coaja si pune-i intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Adauga jumatate din marinata peste morovi, avand grija sa ii invelesti complet in aceasta. Taie lamaia si portocala in jumatati si asaza-le peste morcovi cu partea taiata in jos. Coace morcovii pana se inmoaie si incep sa se rumeneasca.

Scoate tava din cuptor si asaza morcovii pe un platou. Cand fructele s-au racit stoarce sucul si adauga-l in blender. Mixeaza foarte bine, adaugand treptat uleiul ramas. Asezoneaza cu sare si piper.

Taie morcovii la dimensiunea dorita. Feliaza fructul de avocado peste acestia si adauga apoi spanacul si graul incoltit. Toarna peste acestea sosurile si apoi adauga semintele de dovleac.

Cum se serveste salata de iarna

Serveste salata de iarna alaturi de crutoane de paine. Optional poti adauga alaturi o lingura de iaurt sau de smantana.

Sursa foto: honestcooking.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare