Salata de iarna cu vita si spanac este hranitoare si poate fi servita chiar ca fel principal . Salata are la baza bucatile de friptura de vita din muschi slab, ceapa, cartofi, pastarnac si spanac.
Ingrediente pentru salata de iarna cu spanac si vita
- 2 bucati pastarnac, curatat si taiat
- 450 gr cartofi, decojiti si taiati
- 2 cepe rosii, decojite, taiate
- 3 lingurite ulei de floarea-soarelui
- 450 gr friptura de vita, facuta
- 100 gr baby spanac
- 4 lingurite ulei de masline
- 4 linguri otet din vin rosu
- 4 linguri mustar de Dijon
-
4 linguri miere lichida.
Cum se prepara salata de iarna cu vita si spanac
Pune intr-o tava pastarnacul, cartofii si ceapa, apoi adauga sare si piper dupa gust. Stropeste legumele cu 2 lingurite de ulei. Da la cuptor 40 de minute la 200 grade Celsius. Scurge grasimea si transfera intr-un castron sa se raceasca.
Amesteca bine uleiul de masline cu otetul, mustarul si mierea. Incalzeste feliile de carne 2 minute. Pune in castronul cu legume coapte frunzele proaspete de spanac, adauga feliile din carne de vita si apoi toarna dressingul din miere si mustar.
Cum se serveste salata de iarna cu vita si spanac
Se serveste imediat.
Sursa foto: ifood.tv
Autor: Andra Rotaru