Salata de pastai verzi se prepara repede si este foarte gustoasa. Combinatia de gusturi si arome este inedita, potrivita pentru o masa satioasa. Salata se serveste atat simpla, cat si cu parmezan ras.
Ingrediente pentru salata de pastai verzi
600 grame pastai verzi
2 felii de bacon, taiate cubulete
20 ml sos teriyaki
10 ml miere
10 grame unt topit
50 grame ardei rosu feliat
1 ceapa mica, taiata in sferturi
100 grame caju
20 ml suc de lamaie.
Cum se prepara salata de pastai verzi
Aseaza pastaile intr-o oala si acopera-le cu apa. Lasa pe foc pana da in clocot. Acopera apoi cu un capac si mai lasa pe foc timp de 10 minute.
Scurge pastaile si aseaza-le intr-un recipient cu gheata. Lasa sa se raceaca cateva minute, apoi scurge bine de apa.
Intr-o tigaie prajeste bacon-ul pana devine crocant. Scoate apoi pe proasoape de hartie si lasa sa se scurga de tot uleiul.
Intr-un bol amesteca sosul teriyaki cu mierea si untul topul.
Intr-o tigaie caleste putin ceapa si ardeiul rosul. Adauga peste ceapa amestecul cu sos teriyaki, baconul, caju, sucul de lamaie si pastaile fierte. Lasa pe foc cateva minute.
Cum se serveste salata de pastai verzi
Salata de pastai verzi se serveste ca atare.