fumat si usor, potrivit pentru pranz sau cina. Se poate pregati rapid, reteta fiind una simpla.
Ingrediente pentru salata de paste cu ierburi aromatice
- 340 gr paste
- 1/4 cana otet din vin alb
- 1 lingura apa
- 1 1/2 lingura sare
- 1/2 lingura zahar
- 2 linguri ierburi aromatice proaspete
- 1/8 lingura piper
- 1/3 cana ulei de masline
- 2 cani rosii cherry
- 3/4 cana morcovi rasi
- 3/4 cana branza Edam sau elvetiana
-
1/2 cana busuioc proaspat, taiat.
Cum se prepara salata de paste cu ierburi aromatice
Pune pastele la fiert intr-o oala cu apa si sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. Apoi scurge bine pastele.
Pune intr-un castron otetul, apa, sarea, zaharul, ierburile si piperul. Adauga apoi uleiul de masline si amesteca usor, pana cand se omogenizeaza.
In acelasi castron pune pastele fierte si adauga si restul ingredientelor (rosiile, morcovii, branza si busuiocul). Amesteca foarte bine.
Cum se serveste salata de paste cu ierburi aromatice
Se serveste la temperatura camerei.