Ingrediente pentru pastele cu pepene galben
Pentru paste:
- 200g paste
- 2 cani miez de pepene galben, taiat cubulete
- 2 cani de frunze baby spanac
- 2 cani piept de pui fript, taiat bucati
- ¼ cana merisoare confiate
- ¼ cana prosciuto taiat marunt
Pentru dressing:
- 1 catel de usturoi
- ½ cana lapte batut
- ¼ cana maioneza
- 3 linguri tarhon proaspat (sau o lingura tarhon uscat)
- 1 lingura otet de vin alb
- sare
- piper proaspat macinat
Cum se prepara pastele cu pepene galben
Pune pastele la fiert conform instrunctiunilor de pe ambalaj.
In timp ce fierb pastele prepara dressingul. Taie usturoiul in patru si pune-l intr-un mojar impreuna cu un praf de sare si piseaza-l foarte bine, pana obtii o pasta. Adauga apoi usturoiul intr-un castron impreuna cu laptele batut, maioneza, tarhonul si otetul. Amesteca bine si asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Cand pastele s-au fiert scurge-le si trece-le pe sub un jet de apa rece, apoi lasa-le intr-o sita sa se scurga surplusul de apa. Pune pastele intr-un castron incapator si adauga pepenele, spanacul, puiul, merisoarele si prosciutto. Amesteca cu grija, apoi adauga sosul si asezoneaza cu sare daca este cazul.
Cum se servesc pastele cu pepene galben
Serveste pastele alaturi de un pahar de limonada.
Sursa foto: bonappetit.com