Salata de patrunjel si laptuca este una dintre cele mai simple salate pe care le poti prepara acasa. Dupa ce ai cumparat laptuca si patrunjelul, tot ce mai ai de facut trebuie sa te gandesti doar cum vrei sa mananci aceasta salata, care in afara faptului ca este una foarte simpla, este si plina de vitamine.
Pentru salata de patrunjel si laptuca ai nevoie de:
-
6 linguri de ulei de masline
-
O lingura si jumatate de otet
-
Un varf de lingurita de mustar uscat
-
Un sfert de lingurita de zahar
-
Un varf de lingurita de sare
-
Un varf de lingurita de piper negru
-
O capatana de laptuca
-
O jumatate de cana de patrunjel tocat fin.
Cum se prepara salata de patrunjel si laptuca:
-
In vasul de la blender amesteca uleiul de masline, otetul, mustarul, zaharul, sarea si piperul, la viteza mica, timp de 1 minut.
-
Pune amestecul rezultat la rece.
-
Separat pune la rece si capatana de laptuca.
-
Chiar inainte de a servi salata, adauga in dressingul pe care l-ai scos de la rece frunzele de laptuca.
-
Amesteca bine si dupa aceea adauga si patrunjelul tocat.
-
Amesteca din nou.
Cum se serveste salata de patrunjel si laptuca:
-
Se serveste rece fie simpla, fie alaturi de o alta mancare.
Pofta buna!