Salate

#rosii #salata #usturoi #paste #patrunjel

Salata de post cu paste, sos de rosii si usturoi

In perioada postului este destul de dificil sa pregatesti mancarurile pe care le-ai pregati altfel foarte rapid. Insa nu este imposibil. Iata propunerea noastra de salata de post cu paste, sos de rosii si usturoi.
 

Pentru 8 portii de salata de post cu paste, sos de rosii si usturoi ai nevoie de:
 

  • 450 de grame de paste - melcisori
  • 0,3 cani ulei de masline
  • 2 cutii de rosii fara piele
  • 1 cutie mica de masline negre , taiate felii
  • 0,2 cani patrunjel proaspat tocat
  • 1, 25 lingurite sare
  • 0,25 lingurite piper
  • 1-2 catei de usturoi.

Cum se prepara salata de post cu paste, sos de rosii si usturoi:
 

Fierbe melcisorii in functie de instructiunile trecute pe punga in care se afla. Clateste-I apoi in apa rece, apoi pune-i la scurs si lasa-i pana s-au uscat.
 

Intre timp scurge rosiile, pastrand lichidul din cutie.
 

Taie rosiile in bucati si pune-le intr-un bol larg. Marunteste usturoiul si adauga-l peste rosii.
 

Pune si maslinele feliate, patrunjelul, sarea, piperul si uleiul de masline.
 

Amesteca bine toate ingredientele.
 

Adauga malcisorii si amesteca usor pentru a se combina cu sosul. Pentru a se umezi si mai bine, pune si 1-2 linguri de suc de rosii din cel pe care l-ai dat deoparte.
 

Da bolul la racoare pentru cel putin o ora.
 

Cum se serveste salata de post cu paste, sos de rosii si usturoi:

 

Se serveste rece. Daca inainte de a pune pe masa bolul ti se pare ca pastele s-au uscat, adauga inca 1-2 linguri de suc de rosii si amesteca.


Pofta buna!
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din salate

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare