In perioada postului este destul de dificil sa pregatesti mancarurile pe care le-ai pregati altfel foarte rapid. Insa nu este imposibil. Iata propunerea noastra de salata de post cu paste, sos de rosii si usturoi.
Pentru 8 portii de salata de post cu paste, sos de rosii si usturoi ai nevoie de:
- 450 de grame de paste - melcisori
- 0,3 cani ulei de masline
- 2 cutii de rosii fara piele
- 1 cutie mica de masline negre , taiate felii
- 0,2 cani patrunjel proaspat tocat
- 1, 25 lingurite sare
- 0,25 lingurite piper
- 1-2 catei de usturoi.
Cum se prepara salata de post cu paste, sos de rosii si usturoi:
Fierbe melcisorii in functie de instructiunile trecute pe punga in care se afla. Clateste-I apoi in apa rece, apoi pune-i la scurs si lasa-i pana s-au uscat.
Intre timp scurge rosiile, pastrand lichidul din cutie.
Taie rosiile in bucati si pune-le intr-un bol larg. Marunteste usturoiul si adauga-l peste rosii.
Pune si maslinele feliate, patrunjelul, sarea, piperul si uleiul de masline.
Amesteca bine toate ingredientele.
Adauga malcisorii si amesteca usor pentru a se combina cu sosul. Pentru a se umezi si mai bine, pune si 1-2 linguri de suc de rosii din cel pe care l-ai dat deoparte.
Da bolul la racoare pentru cel putin o ora.
Cum se serveste salata de post cu paste, sos de rosii si usturoi:
Se serveste rece. Daca inainte de a pune pe masa bolul ti se pare ca pastele s-au uscat, adauga inca 1-2 linguri de suc de rosii si amesteca.
Pofta buna!