Salate

#spanac #salata #rubarba

Salata de spanac cu rubarba

Salata de spanac cu rubarba este racoroasa si parfumata, potrivita pentru cinele usoare de vara. Se prepara repede si este foarte gustoasa. O poti servi si cu cateva frunze de menta tocate.
 

Ingrediente pentru salata de spana cu rubarba
 

  • 4 tije de rubarba, feliate
  • 50 grame zahar
  • 20 ml otet balsamic
  • 20 de frunze de spanac proaspat
  • 60 ml ulei de masline
  • 10 grame seminte de pin
  • sare
  • piper.
     

Cum se prepara salata de spanac cu rubarba
 

Spala bine rubarba si spanacul. Intr-o cratita amesteca rubarba cu zaharul. Adauga si putina apa. Lasa pe foc pana da in clocot.

Da apoi focul mai mic si mai lasa la fiert 5 minute. Ia rubarba de pe foc si scurge-o printr-o sita. Pastreaza rubarba.

Sucul scurs de la rubarba amesteca-l pe foc cu otetul, sarea si piperul. Lasa pe foc pana da in clocot si apoi mai lasa la foc mic pana cantitatea de suc se reduce la jumatate. Adauga apoi uleiul de masline si amesteca bine.

Pe un platou aseaza spanacul. Orneaza cu rubarba fiarta. Stropeste cu sosul de rubarba.
 

Cum se serveste salata de spanac cu rubarba
 

Salata de spanac cu rubarba se serveste garnisita cu seminte de pin.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din salate

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.