Salata de sparanghel este un preparat usor, care poate fi servit la un pranz sau o cina simpla. De asemenea, preparatul are avantajul ca poate fi servit atat cald, cat si rece.
Ingrediente pentru salata de sparanghel
- 1/3 cana ulei de masline
- 2 linguri otet din vin rosu
- 1 lingura mustar de Dijon
- 2 catei de usturoi, tocati
- ½ lingura sare
- ¼ lingura piper
- 900 gr sparanghel
- ½ ardei gras rosu, taiat
-
½ ardei gras galben, taiat.
Cum se prepara salata de sparanghel
Pune intr-un castron uleiul, otetul, mustarul, usturoiul, sare si piperul. Amesteca foarte bine, pana obtii un dressing omogen pentru salata de sparanghel.
Pune la fiert o oala cu apa. Cand apa a inceput sa fiarba, scufunda sparanghelul si lasa-l nu mai mult de 4 minute.
Apoi scoate-l, trece-l printr-un jet de apa rece pentru a stopa procesul de fierbere, apoi usuca-l cu ajutorul unor prosoape din hartie.
Pune-l apoi pe un platou, impreuna cu ardeiul gras si toarna dressingul de salata peste legume. Nu uita sa adaugi sare si piper dupa gust.
Cum se serveste salata de sparanghel
Se serveste imediat, simpla sau impreuna cu un alt preparat.