Ingrediente pentru salata cu paste, broccoli si bacon
- 340g bacon
- piper proaspat macinat
- 1 capatana broccoli, taiata in buchetele mici
- 2 linguri ulei de masline extravirgin
- sare
- 1 lingura mustar
- 1/4 cana otet de malt
- 450g paste fainoase (de preferat penne)
- 1 cana crutoane de paine
- coaja de la o lamaie
- 2 lingurite pudra de usturoi
- 1/2 lingurita piper cayenne
- 1 lingurita unt topit
Cum se prepara salata cu paste, broccoli si bacon
Pune la incins o tigaie non-aderenta si adauga baconul in aceasta. Asezoneaza cu piper dupa gust si gateste-l pana devine crocant. Nu trebuie sa adaugi grasime deoarece isi va lasa propria grasime in care se va praji. Scoate baconul pe o farfurie in care ai pus prosoape absorbante de unica folosinta, pentru a indeparta excesul de grasime.
Jumatate din grasimea lasata de bacon, adaug-o intr-un bol de marime medie si las-o sa se raceasca la temperatura camerei.
Preincalzeste cuptorul la 200oC. Tapeteaza o tava cu hartie de copt.
Adauga in tava buchetelele de broccoli si asezoneaza-le cu sare si piper. Picura peste acestea uleiul de masline si coace-le pana cand devin usor aurii (aproximativ 15-20 de minute).
Intr-o oala incapatoare fierbe pastele in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj.
Intre timp, peste grasimea racita adauga mustarul si otetul si amesteca foarte bine pana obtii o compozitie omogena.
Sfarama crutoanele de paine pana obtii un mesmet ceva mai mare. Amesteca apoi pesmetul cu coaja de lamaie, pudra de usturoiu, piperul cayenne, pana obtii o compozitie omogena. Adauga apoi untul topit si amesteca totul foarte bine pana obtii o compozitie omogena.
Cand broccoli este gata, adauga compozitia de mai sus peste acesta si mai lasa-l in cuptor timp de 5 minute.
Scurge pastele de apa si trece-le pe sub un jet de apa rece pentru a indeparta excesul de faina si pentru a le raci rapid.
Adauga-le apoi intr-un castron incapator si toarna sosul peste ele. Amesteca bine, astfel incat sosul sa se distribuie uniform pe paste. Adauga apoi baconul si broccoli.
Cum se serveste salata cu paste, broccoli si bacon
Serveste salata cu paste, broccoli si bacon imediat, alaturi de un pahar de vin alb. Poti pastra restul de salata la frigider timp de trei zile. Asadar, o poti pregati in cantitati mari pentru a te bucura mai mult timp de ea si pentru a nu pierde mult timp in bucatarie.
Sursa foto: mixandmatchmama.com