Salatele de toamna sunt in general dulci, bazate pe sosuri din siropuri din artar si miere. Aceste tipuri de dressing se potrivesc cu fructele dulci ale toamnei, amestecate cu branzeturi de calitate si foi de salata. Incearca o salata de toamna cu pere, gongonzola si rucola.
Ingrediente pentru salata de toamna cu pere, gongonzola si rucola
- 2 linguri sirop de artar
- 2 linguri mustar de Dijon
- 2 lingurite ulei de masline si putin in plus
- 2 lingurite otet balsamic
- 1 cana nuci
- 1 lingura miere
- 1 lingura zahar din artar sau alt indulcitor
- 1/2 lingurita sare
- 1/4 lingurita piper negru macinat
- 1 varf de cutit piper cayenne
- 10 cani rucola
- 2 pere, feliate
-
85 gr gorgonzola.
Cum se prepara salata de toamna cu pere, gongonzola si rucola
Pune intr-un castron siropul de artar, mustarul, uleiul si otetul. Amesteca bine pentru a obtine dressingul pentru salata.
Unge o hartie de copt cu ulei. Amesteca nucile, uleiul, mierea, zaharul, sarea si piperul. Intinde in hartia de copt si coace 15 minute la 180 grade , amestecand din cand in cand.
Adauga rucola, perele, branza si nucile in castronul initial si amesteca. Adauga compozitia din tava si amesteca iar.
Cum se serveste salata de toamna cu pere, gongonzola si rucola
Se serveste imediat, ca atare.
Sursa foto: foodnetwork.com