Ingrediente pentru salata de toamna
- doua mere
- o cana cu boabe de struguri
- o cana de telina, taiata julienne sau rasa pe razatoarea mare
- o cana cu miez de nuca
- o salata verde
- 6 linguri de iaurt
- o lingura de zeama de lamaie
- sare
- piper proaspat macinat
Cum se prepara salata de toamna
Intr-o tigaie nonaderenta adauga nucile si lasa-le sa se prajeasca pana devin maronii.
Spala fructele si legumele bine si lasa-le sa se scurga bine de apa. Taie merele in sferturi, scoate-le cotorul si apoi taie-le cubulete. Taie si boabele de struguri in jumatati si, daca este necesar, scoate-le samburii cu ajutorul unei scobitori.
Rade telina pe razatoarea mare sau tai-o julienne si taie si salata dupa preferinte.
Intr-un castron incapator adauga fructele, telina, salata si nucile. Peste acestea adauga iaurtul si amesteca bine. La final asezoneaza cu sare, piper si zeama de lamaie, dupa gust.
Cum se serveste salata de toamna
Serveste salata de toamna alaturi de paine prajita sau crutoane de paine.
Sursa foto: kuzhinashqiptare.com