Salata de ton si fasole este usor de preparat si foarte gustoasa. Este satioasa si ideala pentru cinele de vara. Se serveste cu paine prajita, stropita cu ulei de masline.
Ingrediente pentru salata de ton si fasole
- 500 grame fasole fiarta
- 30 ml ulei de masline
- 2 catei de usturoi
- 150 grame spanac
- 20 ml otet balsamic
- 300 grame ton
- 50 grame masline verzi
- 1 ceapa rosie tocata
- patrunjel
- sare
-
piper .
Cum se prepara salata de ton si fasole
Intr-o tigaie amesteca la foc mic fasolea cu 2 linguri de ulei. Adauga usturoi, sare si piper. Lasa pe foc timp de 5 minute.
Intr-un bol amesteca spanacul cu o lingura de ulei de masline, o lingura de otet balsamic. Asezoneaza cu sare si piper. In alt bol, amesteca fasolea cu o lingura de otet balsamic, ton, masline, ceapa si patrunjel. Asezoneaza cu sare si piper.
Aseaza spanacul pe un platou. Peste spanac pune amestecul de fasole si ton.
Cum se serveste salata de ton si fasole
Salata de ton si fasole se serveste cu paine taraneasca prajita, stropita cu putin ulei de masline.