Ingrediente pentru salata cu porumb, crab si sos aromat
- 1 lingura coaja de lamaie, rasa
- 5 linguri zeama de lamaie, proaspat stoarsa
- 1 lingura ulei de masline extravirgin
- 1 lingurita miere
- 1/2 lingurita mustar Dijon
- sare
- piper proaspat macinat
- 1 cana porumb pentru salata
- 1/4 cana frunze de busuioc tocate
- 1/4 cana ardei rosu, taiat cubulete
- ½ ceapa rosie tocata marunt
- 40g carne de crab fiarta, sau la conserva
- 250 grame rosii cherry, taiate in jumatati
Cum se prepara salata cu porumb, crab si sos aromat
Intr-un bol incapator adauga coaja rasa de lamaie, 3 linguri zeama de lamaie, uleiul de masline, mustarul, mierea si asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Amesteca totul foarte bine pentru ca aromele sa se intrepatrunda si sa obtii un sos omogen. Din sosul obtinut pune deoparte o lingura jumatate iar peste restul adauga zeama de lamaie ramasa, porumbul, busuiocul, ardeiul, ceapa si carnea de crab. Amesteca bine pentru ca aromele sa se distribuie uniform. Asezoneaza cu sare si piper daca este necesar.
Intr-un alt bol adauga rosiile taiate in jumatati si amesteca-le cu sosul pastrat.
Cum se serveste salata cu porumb, crab si sos aromat
Pe un platou, adauga rosiile si pune deaspura acestora salata cu crab. Serveste salata imediat, alaturi de crutoane de paine sau felii de paine prajita. Merge de minune si cu focaccia.
Sursa foto: weeknightbite.com