Salate

#salata cu crab #retete crab #salata cu porumb #retete salata # salata de vara #salata # retete de vara # crab

Salata de vara cu porumb, crab si sos aromat

Pentru ca zilele caniculare sunt aproape si ne dorim sa savuram preparate cat mai usoare si racoroase iti propunem o salata de sezon cu porumb, crab si sos aromat. Se prepara in doar cateva minute, iar gustul te va fermeca din prima clipa.

Ingrediente pentru salata cu porumb, crab si sos aromat

  • 1 lingura coaja de lamaie, rasa
  • 5 linguri zeama de lamaie, proaspat stoarsa
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin
  • 1 lingurita miere
  • 1/2 lingurita mustar Dijon
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 1 cana porumb pentru salata
  • 1/4 cana frunze de busuioc tocate
  • 1/4 cana ardei rosu, taiat cubulete
  • ½ ceapa rosie tocata marunt
  • 40g carne de crab fiarta, sau la conserva
  • 250 grame rosii cherry, taiate in jumatati

Cum se prepara salata cu porumb, crab si sos aromat

Intr-un bol incapator adauga coaja rasa de lamaie, 3 linguri zeama de lamaie, uleiul de masline, mustarul, mierea si asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Amesteca totul foarte bine pentru ca aromele sa se intrepatrunda si sa obtii un sos omogen. Din sosul obtinut pune deoparte o lingura jumatate iar peste restul adauga zeama de lamaie ramasa, porumbul, busuiocul, ardeiul, ceapa si carnea de crab. Amesteca bine pentru ca aromele sa se distribuie uniform. Asezoneaza cu sare si piper daca este necesar.

Intr-un alt bol adauga rosiile taiate in jumatati si amesteca-le cu sosul pastrat.

Cum se serveste salata cu porumb, crab si sos aromat

Pe un platou, adauga rosiile si pune deaspura acestora salata cu crab. Serveste salata imediat, alaturi de crutoane de paine sau felii de paine prajita. Merge de minune si cu focaccia.

Sursa foto: weeknightbite.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare