Salata de somon este un preparat usor si delicios, potrivit pentru sezonul cald. Se serveste ca atare.
Ingrediente pentru salata de somon
- 800 grame cartofi
- 400 grame fumat
- 200 ml iaurt
- zeama si coaja de la o lamaie
- ulei de masline
- 1 castravete
- busuioc proaspat
- frunze de fenicul
- sare
-
piper.
Cum se prepara salata de somon
Taie cartofii pe jumatate. Intr-o cratita fierbe apa cu sare. Adauga cartofii cand apa clocoteste. Lasa pe foc timp de 15 - 20 de minute.
Intr-un bol amesteca iaurtul cu sucul si coaja de lamaie, sarea, piperul si putin ulei de masline. Scurge cartofii si transfera-i intr-un bol. Asezoneaza cu sare si piper.
Stropeste-i cu putin ulei de masline. Adauga apoi peste cartofi aproape tot sosul preparat mai devreme.
Curata castravetele si taie-l in cubulete. Toaca si frunzele de fenicul. Adauga castravetii si feniculul peste cartofi si amesteca bine.
Adauga si busuiocul si somonul afumat. Stropeste cu putin ulei de masline.
Cum se serveste salata de somon
Salata de somon se serveste ca atare.