salata de vinete cu linte si patrunjel este un preparat gustos, cu ingrediente interesante, care realizeaza impreuna un fel de mancare inedit. Daca iti plac salatele si vrei sa incerci ceva nou, aceasta poate fi reteta potrivita.
Ingrediente pentru salata
- 4 vinete mici, taiate felii;
- ulei de masline extravirgin;
- 250 gr rosii cherry;
- 1 catel de usturoi, tocat;
- 1/4 lingura paprika;
- 1/2 lamaie;
- 1/2 cana iaurt;
- 400 gr linte , scursa;
- 1/2 cana seminte de pin, prajite;
- 1/2 cana patrunjel;
- 70 gr frunze baby spanac;
- lipie .
Cum se prepara salata
Unge feliile de vinete cu ulei si pune-le intr-o tava, cu rosiile. Da-le la cuptor, sub grill si tine-le cam 4 minute. Scoate rosiile. Intoarce vinetele si coace-le inca 3 minute, apoi scoate-le.
Amesteca usturoiul, paprika, sucul de la lamaie si iaurtul. Adauga sare si piper dupa gust. Amesteca vinetele, rosiile, lintea, semintele de pin, patrunjelul si spanacul. Adauga sare si piper. Toarna dressingul.
Cum se serveste salata
Se serveste cu lipie.
Sursa foto: thefooddoctor.wordpress.com