salata de vinete Baba Ghanouj constituie un fel de mancare specifica regiunii Levantului, precum Siria, Iordania, Cipru sau Israel. Acest tip de salata se aseamana cu modul romanesc de preparare a vinetelor. Baba Ghanouj se serveste in general cu lipie si cu bucatele de fistic .
Ingrediente pentru salata de vinete
- 2 vinete medii;
- 4 catei de usturoi, cu coaja;
- 1/4 cana suc de lamaie;
- 2 linguri tahini (pasta de susan);
- 1 1/4 lingurita sare;
- ulei de masline extravirgin ;
- sumac sau fistic taiat.
Cum se prepara salata de vinete
Incinge gratarul si coace vinetele cam 10 minute. Infige usturoiul in bete pentru frigarui si pune-l pe gratar cam 8 minute, intorcandu-l o data.
Decojeste vinetele si usturoiul dupa ce acestea s-au racit. Pune apoi miezul intr-un blender si proceseaza. Adauga suc de lamaie, tahini si sare. Proceseaza din nou pana cand obtii o pasta fina.
Cum se serveste salata de vinete
Pune compozitia intr-un castron, stropeste cu ulei de masline si presara apoi cu sumac sau cu fistic. Serveste cu lipie proaspata.
Sursa foto: applepiepatispate.com