Dupa mesele copioase de sarbatori, va recomandam o reteta simpla, cu putine calorii, dar mai delicioasa si satioasa decat ati crede.
Ingrediente:
- 3 legaturi mici de salata verde, clatita si rupta sau spanac
- 1 para (cautati un soi mai tare)
- 1/3 cana de seminte de rodie
- 1 lingura de ulei
- 2 linguri de suc de rodie
- 1 lingura de suc de lamaie
- 1 lingurita de sos de mustar de Dijon
- 1/2 lingura de miere
-
piper negru
Cum se prepara salata de pere si rodie
Impartiti salata/spanacul in doua cantitati egale. Taiati para in doua, scoateti samburii si taiati fiecare jumatate in felii. Amestecati cantitatile egale, impreuna cu semintele de rodie in fiecare dintre cele doua boluri cu salata/spanac.
Intr-o tigaie puneti uleiul, sucul de rodie, cel de lamaie, mustarul si mierea. Aduceti amestecul la temperatura de fierbere (la foc iute). Imediat ce da in clocot, reduceti focul si amestecati incontinuu pana ce sosul se ingroasa, adica aproximativ 2 minute. Puneti sosul peste cele doua boluri si serviti imediat.
Preparatul este suficient pentru doua persoana si este gata in cel mult 12 minute. Pofta buna!
Foto: allrecipes.com