Ingrediente pentru salata energizanta
- 1/2 cana nuci tocate
- 1 legaura spanac tanar, curatat si taiat dupa preferinte
- 1/2 cana merisoare confiate
- 1/2 cana branza cu mucegai albastru, maruntita
- 2 rosii tocate
- 1 avocado, curatat de coaja si taiat cubulete
- ½ ceapa rosie, tocata marunt
- 2 linguri dulceata de zmeura (cu seminte)
- 2 linguri otet din vin rosu
- 3 linguri ulei de nuci
- piper negreu, proaspat macinat
- sare
Cum se prepara salata energizanta
Preincalzeste cuptorul la 180oC. Intr-o tava incapatoare adauga nucile si coace-le timp de 2-3 minute sau pana cand devin usor maronii.
Intr-un bol incapator adauga spanacul, nucile, mericoarele, branza, rosiile, avocado si ceapa si amesteca-le usor.
Intr-un alt bol adauga gemul de zmeura, otetul, uleiul si asezoneaza cu sare si piper. Cu ajutorul unui tel bate sosul pana obtii o compozitie omogena.
Pune osul peste salata inainte de servire (nu mai devreme deoarece spanacul si nucile se vor inmuia) si ameseca bine. Daca mai este nevoie adauga sare si piper dipa gust.
Cum se sereste energizanta
Serveste salata paine prajita sau cu crutane de paine.
Sursa foto: cornerbakerycafe.com