Salate

#pui #oua #salata

Salata festiva de oua si pui

Daca ai invitati la masa , profita de faptul ca aperitivele trebuie sa fie pe masa la sosirea musafirilor. Impresioneaza-i cu o asezata in cupe de sampanie. Va fi un aperitiv gustos, usor si deosebit de aspectuos.

Ingrediente pentru salata festiva de oua si pui
 

  • 6 oua
  • 250 gr rosii
  • 20 gr pui
  • salata verde
  • 30 ml otet
  • 100 ml ulei
  • 30 gr mustar
  • 5 gr zahar pudra
  • sare si piper dupa gust
  • patrunjel pentru garnisire
     

Cum se prepara salata festiva de oua si pui


Ouale se spala bine si se pun la fiert, pentru a avea la final 6 oua fierte tari. In ceea ce priveste carnea de pui, poti folosi ca alternative sunca sau chiar un rasol de vita. In cazul in care acesta ti-a ramas de la o alta masa, il poti folosi in acest fel pentru a economisi. O alta posibilitate este sa folosesti carnea de pui sau de vita de la felul principal pentru a face si aperitivul.

Taie felii ouale fierte si rosiile. Apoi taie salata verde cat mai marunt. Salata verde se spala bine in prealabil si se usuca cu prosoape de hartie . Ea nu trebuie sa fie uda deoarece va strica intreaga compozitie.

Intr-un castron adanc  pune rosiile, ouale si salata. Cand amesteci, ai mare grija, pentru a nu faramita ingredientele.
In alt castron amesteca otetul cu mustarul, zaharul pudra, sarea si piperul. Se amesteca pana cand sarea si zaharul se topesc. Apoi adauga uleiul si amesteca usor pentru omogenizare.
 

Cum se serveste salata gestiva de oua si pui
 

Se iau cateva cupe de sampanie, spalate si sterse cu grija. Paharele trebuie sa fie mari, de tip cupe nu fluier . O alta varianta este sa asezi salata in cupe speciale pentru inghetata. Se pune in fiecare cupa salata de pui , apoi se adauga dressingul pentru salata, fara sa se amestece continutul. Se garniseste cu frunze de patrunjel. Salata se serveste imediat sau se da la rece.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului