Salata frantuzeasca de cartofi este aromata si satioasa. Se prepara rapid si este foarte gustoasa. Se poate servi ca atare sau alatarui de preparate din carne.
Ingrediente pentru salata frantuzeasca de cartofi
1 kg cartofi mici
1 catel de usturoi
patrunjel tocat
20 grame capere
50 grame masline verzi tocate
sare
piper
Pentru sos:
20 ml otet balsamic
10 grame amestec ierburi de Provence
2 ansoa
20 grame mustar
100 ml ulei de masline
sare
piper
Cum se prepara salata frantuzeasca de cartofi
Intr-o cratita, acopera cartofii cu apa rece. Adauga doua lingurite de sare si lasa pe foc pana da in clocot. Da apoi focul mai mic si mai lasa pe foc timp de 20 de minute. Cartofii nu trebuie sa fie foarte fierti.
Pentru sos, intr-un bol amesteca otetul, sarea, piperl, ierburile, ansoa si mustarul. Amesteca bine, pana cand obtii o pasta. Adauga treptat si uleiul de masline. Amesteca continuu, pana cand obtii o emulsie.
Taie cartofii in sferturi si amesteca-i intr-un bol cu usturoiul, patrunjelul, caperele si maslinele. Asezoneaza cu sare si piper.
Adauga si sosul si amesteca. Da la rece pentru cateva ore.
Cum se serveste salata frantuzeasca de cartofi
Salata frantuzeasca de cartofi se serveste ca atare.