Salate

#salate #salata cartofi #salata frantuzeasca

Salata frantuzeasca de cartofi

Salata frantuzeasca de cartofi este aromata si satioasa. Se prepara rapid si este foarte gustoasa. Se poate servi ca atare sau alatarui de preparate din carne.


Ingrediente pentru salata frantuzeasca de cartofi


1 kg cartofi mici
1 catel de usturoi
patrunjel tocat
20 grame capere
50 grame masline verzi tocate
sare
piper


Pentru sos:


20 ml otet balsamic
10 grame amestec ierburi de Provence
2 ansoa
20 grame mustar
100 ml ulei de masline
sare
piper


Cum se prepara salata frantuzeasca de cartofi


Intr-o cratita, acopera cartofii cu apa rece. Adauga doua lingurite de sare si lasa pe foc pana da in clocot. Da apoi focul mai mic si mai lasa pe foc timp de 20 de minute. Cartofii nu trebuie sa fie foarte fierti.

Pentru sos, intr-un bol amesteca otetul, sarea, piperl, ierburile, ansoa si mustarul. Amesteca bine, pana cand obtii o pasta. Adauga treptat si uleiul de masline. Amesteca continuu, pana cand obtii o emulsie.

Taie cartofii in sferturi si amesteca-i intr-un bol cu usturoiul, patrunjelul, caperele si maslinele. Asezoneaza cu sare si piper.

Adauga si sosul si amesteca. Da la rece pentru cateva ore.


Cum se serveste salata frantuzeasca de cartofi


Salata frantuzeasca de cartofi se serveste ca atare.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului