Salata japoneza cu taietei si creveti este o mancare super rapida, usor de preparat, sanatoasa si ideala pentru o gustare in familie.
Ingrediente pentru salata japoneza cu taietei si creveti:
- 250 g taietei din faina integrala
- 300 g fasole verde
- 2 linguri de ulei
- 500 g creveti decorticati
- 2 linguri ghimbir proaspat
- 60 ml sos de susan
- 15 ml sos de soia
- o lamaie verde
Cum se prepara salata japoneza cu taietei si creveti:
Fierbe pastele in apa cu sare timp de 10 minute, iar in ultimele minute de fiert adauga fasolea verde. Setrecoara-le si spala-le in apa rece si adauga o lingura de ulei.
Incinge intr-o tigaie o lingura de ulei, adauga crevetii si lasa-i 2 minute, insa intoarce-i pe ambele parti sa se rumeneasca bine. Apoi, adauga ghimbirul, sosul de susan, zeama de lamaie si sosul de soia. Amesteca bine pastele cu sosul obtinut si condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Cum se serveste salata japoneza cu taietei si creveti:
Salata japoneza cu taietei si creveti se serveste presarata cu seminte de susan si verdeata.
Sursa foto: bucataras.ro