Ingrediente pentru salata marocana de morcovi
- 500g morcovi
- 3 linguri ulei de masline extravirgin
- 1 lingura miere
- sucul de la 1 lamaie
- 1/4 lingurita chimion macinat
- 1/4 lingurita scortisoara
- 1/8 lingurita boia iute
- sare
- piper
Cum se prepara salata marocana de morcovi
Spala morcovii bine si curata-i de stratul exterior. Pune-i la fiert sau la aburi timpde 20 de minute sau pana cand sunt facuti aldente. Lasa-i apoi sa se raceasca si taie-i rondele.
Intr-un vas amesteca uleiul cu mierea, zeama de lamaie, boiaua, chimionul, scortisoara, sarea si piperul. Adauga amestecul peste morcovi.
Acopera castronul si lasa-l la frigider timp de o ora inainte de a servi salata, pentru ca gusturile sa se intrepatrunda.
Cum se serveste salata marocana de morcovi
Salata marocana de morcovi se serveste alaturi de o friptura la gratar.
Sursa foto: marocmama.com