Salata mediteraneana de rosii este un preparat foarte potrivit pentru zilele calduroase de vara. Gustoasa, foarte atractiva si usor de facut, poate fi o alegere potrivita atunci cand nu dispui de mult timp pentru gatit.
Ingrediente pentru salata mediteraneana de rosii
- 5 rosii proaspete
- 5 cepe (salote), taiate
- ½ cana ulei de masline
- ¼ cana otet balsamic
- 1 paine proaspata
-
sare si piper.
Cum se prepara salata mediteraneana de rosii
Feliaza rosiile (acestea trebuie sa fie coapte bine si tari), apoi aseaza-le pe un platou. Presara felii de ceapa deasupra lor.
Intr-un castron, amesteca uleiul de masline cu otetul balsamic, apoi toarna sosul peste salata. Acopera apoi salata si da-o la frigider cel putin 5 minute, pentru a se raci putin.
Adauga sare si piper dupa gust, daca este nevoie. De asemenea, se pot adauga diverse condimente precum busuioc sau alte ingrediente (branza, masline etc).
Cum se mananca salata mediteraneana de rosii
Se mananca rece, impreuna cu paine proaspata, inmuind miezul in dressingul salatei.