Ingrediente pentru salata Roquefort cu pere
- o salata verde
- 3 pere
- 150 g de branza Roquefort
- 1 avocado
- 1/2 cana de ceapa verde
- 1/4 cana de zahar
- 1/2 cana de nuci pecan
- 1/3 cana de ulei de masline
- 3 linguri de otet de vin rosu
- 1 1/2 lingurite de zahar
- 1 1/2 lingurite de mustar
- 1 catel de usturoi
- 1/2 lingurita de sare
- piper negru macinat
Cum se prepara salata Roquefort cu pere
Amesteca nucile pecan cu 1/4 cana de zahar intr-o tigaie, la foc mic si lasa-le sa se caramelizeze. Raceste-le pe o bucata de hartie cerata si sparge-le apoi in bucatele mici.
Amesteca uleiul, otetul, 1 1/2 lingurita de zahar, mustarul, usturoiul maruntit, sarea si piperul pentru a prepara sosul.
Marunteste salata, curata si taie perele si fructul de avocado, marunteste si branza Roquefort si ceapa verde si amesteca-le intr-un bol cu dressingul si cu nucile caramelizate.
Cum se serveste salata Roquefort cu pere
Salata Roquefort cu pere se serveste rece sau la temperatura camerei, alaturi de un pahar de vin Muscat.
Sursa foto: thesinglegourmand.com