Salate

#oua fierte #salate

Trei salate cu oua fierte numai bune dupa desfraul culinar de Paste

Orice roman care se respecta pregateste bucatele de sarbatori dupa principiul "mai bine sa ramana, decat sa nu ajunga". Asa se face ca dupa Paste ramanem cu o multime de oua vopsite pe care nu stim cand vom reusi sa le consumam. Iata, insa, cateva retete de salata cu oua fierte pe care le poti incerca in perioada urmatoare.

Sa arunci mancare este mare pacat, mai ales cand altii sufera de foame in lume. Pentru a nu irosi ouale fierte si vopsite pentru Paste, le poti tine la rece si le poti consuma apoi in salate extrem de simplu de pregatit.

Salata de oua cu castraveti murati

Este o reteta simplu de pregatit si usor de digerat. Ouale si castravetii se taie in cubulete si se amesteca apoi cu o lingura de maioneza clasica sau maioneza de post.

Sare si piper se adauga dupa gust, la fel si patrunjel verde, optional.

Salata de oua cu iaurt

Este un preparat de-a dreptul racoritor si extrem de usor.

Gustul iaurtului va "taia" din greutatea oualor fierte, mai ales dupa cateva zile in care ai mancat mai multe decat de obicei. Ouale se taie cubulete, se adauga sunca sau bacon si, poate, si cubulete de castravete proaspat sau murat. Cateva frunzulite de marar si de menta tocata marunt ii vor da o savoare deosebita.

Salata orientala

Dupa toate preparatele grele de pe masa de Paste, o salata orientala merge la fix, mai ales ca poti sa mai scapi de surplusul de oua.

Ingredientele sunt cartofi fierti, castraveti murati, ceapa verde (de sezon), masline, ulei si otet dupa gust, si, bineinteles, oua. Totul se amesteca si se serveste rece, pentru o senzatie de-a dreptul racoritoare.

Foto: piqsels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare