Vrei sa incerci o reteta interesanta de salata de vara ? Pregateste o salata cu rata, mure si cicoare , care ii va incanta pe toti cei care o vor gusta.
Ingrediente pentru salata cu rata, mure si cicoare:
- 2 piepturi de rata
- 1 lingurita de mustar Dijon
- 1 lingurita de zahar
- 2 linguri de otet de vin rosu
- 250 mililitri de ulei de nuci (care poate fi inlocuit cu ulei de masline)
- 150 grame de mure
- 1 cap de cicoare
-
50 de grame de alune.
Cum se prepara salata cu rata, mure si cicoare:
Incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Prajeste putin piepturile de rata intr-o tigaie, apoi transfera-le intr-o tava de copt si pune-le la cuptor pentru 10 minute.
Scoate-le din cuptor si lasa-le sa stea timp de 5 minute.
Intre timp, amesteca intr-un bol mustarul, zaharul si otetul. Invarte bine si incorporeaza treptat uleiul. Adauga o treime din cantitatea de mure in dressing , apoi zdrobeste-le si amesteca bina ca sa se combine.
Desfa capul de cicoare si zdrobeste-l cu o jumatate din cantitatea de dressing si cu alunele.
Taie carnea de rata in feliute subtiri.
Imparte amestecul de cicoare pe doua platouri si pune deasupra carnea de rata. Presara deasupra murele si restul de dressing.
Cum se serveste salata cu rata, mure si cicoare:
Se serveste imediat.
Pofta buna!
Sursa foto : beermeetsfood.blogspot.com